Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
FARSANGI HANGVERSENYT AD A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 04.

Image

2015. február 14-én, szombaton a székesfehérvári Jézus Szíve templomban ad Farsangi Hangversenyt a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen Mozart, Farkas Ferenc, Weiner és Anderson művei csendülnek fel. Az este 19 órakor kezdődő programon 1200 Forintos belépők megvásárlásával lehet részt venni. A koncerten vendégként a Stringers Kamaraegyüttes is fellép.
Tovább...
 
AZ ÚJ ALBA REGIA SZIMFONIKUS ZENEKAR KICK-OFF KONCERTJE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 04.

Image

Az új Alba Regia Szimfonikus Zenekar kick-off koncertjét rendezik meg február 23-án 19 órakor a Vörösmarty Színházban. A primadonna Lukács Anita, a bonviván Boncsér Gergely lesz, vezényel Drahos Béla. A koncerten többek között Offenbach, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Verdi, Csajkovszkij, Strauss és Hacsaturján művei csendülnek fel.
Tovább...
 
Ugrásszerűen nőtt a nézőszám a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 04.

Image

A Barátság mozi digitalizálásának köszönhetően 2014. év végén az év eleji nézőszámok többszörösét érte el a város art mozija: a korábbi havi 4-500 néző helyett decemberben már közel 1500 néző váltott jegyet a mozi előadásaira. A technikai fejlesztésnek köszönhetően a programkínálat is lépést tud tartani a hazai-, európai- és világpremierekkel.
Tovább...
 
Kiállítás-sorozattal ünnepel a 75 éves Széchenyi Szakközépiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 03.
Két hónapon át tartó kiállítás-sorozattal ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola. Minden héten más-más tárlatot láthat a közönség, az alkotók között tanárok és diákok egyaránt szerepelnek. A legszebbnek ítélt alkotásokból március végén nagyszabású záró kiállítást rendeznek.
Tovább...
 
Véget ért a Seuso-kincs Székesfehérváron kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. február 02.
Rengetegen éltek a lehetőséggel és tekintették meg szombat délutántól a vasárnap esti zárásig ingyenesen a „Seuso-kincs Székesfehérváron” kiállítást. Napközben a Fő utcán állt a sor, mindenki türelmesen várta, hogy bejusson a díszterembe és láthassa a minden eddiginél több érdeklődőt vonzó tárlatot. 34 873 fő a végleges látogatói létszám – ennyien csodálták meg a Szent István Király Múzeumban a római kori ezüst műtárgyakat.
Tovább...
 
DIÁK-DEÁK MŰVÉSZKLUB A VÁROSI KÉPTÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 02.

Image

2015. február 4-én, szerda délután 15 órától kezdődik a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény új programja a „Diák-Deák Művészklub”. A kulturális programon a 15-18 év közötti középiskolásoknak szóló programon elsőként a Comenius Filmworkshop diákjai mutatják be, hogyan lehet filmet készíteni. Az ingyenesen látogatható klubfoglalkozás vezetője Kocsis Noémi lesz.
Tovább...
 
VÁRADI ESZTER SÁRA SZÍNMŰVÉSZ LÉP FEL A VIKTORIA KÖZPONTBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 02.

Image

Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház színművésznője lép fel február 4-én a Viktória Rehabilitációs Központban, az Erzsébet utca 20. szám alatt. A szerdán 16.45 órakor kezdődő eseményre szeretettel várnak mindenkit. A rendezvényre a belépés ingyenes.
Tovább...
 
KLASSZIKUS DIAVETÍTÉST TARTANAK VASÁRNAP AZ IGÉZŐBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 30.

Image

2015. február elsején, vasárnap délelőtt 11 órakor klasszikus diavetítést szerveznek gyermekeknek én nosztalgiára vágyó felnőtteknek egyaránt a fehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Az eseményre hozott anyagot is szívesen várnak: ha valaki különleges diafilmjét szeretné mással is megosztani, akkor azt is levetítik az Igézőben. A programon 300 Forintos jegy megvásárlásával lehet részt venni.
Tovább...
 
Ingyenes látogatási lehetőséggel zárul a Seuso-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. január 30.
Vasárnap véget ér a legsikeresebb fehérvári kiállítás, a „Seuso-kincs Székesfehérváron”, amelyet közel 35 ezer látogató keresett fel október óta. Hétvégén záróünnepséggel és ingyenes látogatási lehetőséggel készülnek – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere Nádorfi Gabriellával közösen idézte fel az elmúlt hónapok legszebb élményeit, hiszen a bemutatásra került különleges műtárgyak sokak érdeklődését felkeltetették, sok hozzájuk kapcsolódó érdekességet ismerhettek meg a kísérőprogramokra ellátogatók.
Tovább...
 
TÁNCHÁZAT SZERVEZNEK A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 30.

Image

2015. január 30-án, pénteken este újabb Táncházat szerveznek A Szabadművelődés Házában (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.). A foglalkozást Hahn-Kakas István vezeti, a muzsikáról pedig a Tilinkó Zenekar gondoskodik majd. Az esemény pénteken este 20 órakor kezdődik, amelyre ingyenes belépést biztosítanak a szervezők. A programra szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
Tovább...
 
A Don-kanyarban elesetteknek állít emléket az antológia Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. január 28.

Image

Ünnepélyes könyvbemutatón ismerhették meg az érdeklődők tegnap este a „Farkasszélben – Requiem a Don Hőseiért” című alkotást, amely a Don-kanyarban elesett, megfagyott, fogságba esett katonáknak állít emléket. A sokáig eltitkolt évekről írt verseket és novellákat Bobory Zoltán szerkesztette kötetbe. A könyvbemutatón köszöntőt mondott Vargha Tamás honvédelmi államtitkár és dr. Cser-Palkovics András polgármester is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4104 - 4114 / 6229